2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyűlnek a panaszok az ombudsmannál

A regionális vízi közmű cégek átszervezésének felfüggesztését kéri Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa a Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-től, mert számos panaszt és bejelentést kapott az ügyekben.
2009. május 29. péntek 16:46 - HírExtra
Panasz érkezett például a Duna Menti Regionális Vízmű feldarabolásával, az egységes vízbázis külön cégekhez csatolásával kapcsolatban. A panaszok egy része szóvá teszi, hogy az átszervezés eredményeként a vízközművek hosszabb távon kikerülhetnek a közösségi tulajdonból - írta közleményben pénteken az MTI-nek.

Az országgyűlési biztos a panaszokat egyesítette azzal a vizsgálattal, amelyet már korábban megindított a vízi közművek működéséről. Az ombudsman vizsgálatának elsődleges célja annak kiderítése, hogy az MNV Zrt. által áprilisban bejelentett átalakulási tervek hogyan befolyásolnák a jelen és a jövő nemzedékek egészséges ivóvízzel való ellátásának hosszú távú biztonságát, valamint a környezet- és természetvédelem államilag biztosított színvonalát.

Fülöp Sándor - a közlemény szerint - átfogó vizsgálata során az összes érintettet meghallgatja és az ügyre vonatkozó összes dokumentumot áttanulmányozza.

Az ombudsman emlékeztetett, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. április 3-án közleményben jelentette be, hogy az öt hazai regionális vízi közművet május 31-i határidővel vagyonkezelési szempontból háromközpontúvá teszi. Az összevonás célja - a közlemény szerint - elsősorban a vízi közművek működésének hatékonyabbá tétele, piaci értékének és versenypozíciójának javítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását