2024. május 8. - Mihály

Czink is rendesen belehúzott

Czink Melinda bejutott a legjobb 32 közé csütörtökön a francia nyílt teniszbajnokságon, miután szetthátrányból fordítva legyőzte a 28. helyen kiemelt osztrák Sybille Bammert.
2009. május 28. csütörtök 17:18 - HírExtra
A világranglistán 62. magyar játékos a 16 közé jutásért a hetedik helyen rangsorolt orosz Szvetlana Kuznyecovával csap össze, akivel még nem találkozott.

A viadal honlapja szerint a 45 perces nyitójátszmában Bammer 3:3-nál elvette Czink adogatását, majd sajátját nyerve hozta a szettet, amelyben 26 éves magyar riválisa 27-szer rontott.

A folytatásban viszont Czink rögtön brékelte ellenfelét, és 38 perc alatt kiegyenlített. A hallatlanul izgalmas, 91 perces utolsó játszmában Czink 5:4-nél három meccslabdát is elpuskázott, majd a WTA-rangsorban 29. Bammer 6:5-ös vezetésénél szintén kihasználatlanul hagyta a nagy lehetőséget. Mivel a zárószettben nincs rövidítés, két gém különbségig folytatódott a küzdelem, a magyar játékos 8:8-nál brékelt ismét, innen pedig már nem volt visszaút az osztrák számára.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
női egyes:
----------
Czink-Bammer (osztrák, 28.) 4:6, 6:3, 10:8
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását