2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Itthon nem forgalmazzák a kokainos energiaitalt

Nem forgalmazzák Magyarországon a Red Bull Colát, amelyben nyomokban kokaint mutattak ki németországi ellenőrzések során - közölte az MTI-vel szerdán a gyártó kommunikációs ügynöksége.
2009. május 27. szerda 15:18 - HírExtra
Nagy Bernadett, a Best Regards kommunikációs menedzsere felhívta a figyelmet, hogy az AP hírügynökség hétfői hírének megfogalmazásával ellentétben nem egy Red Bull-energiaitalról, hanem a cég egy külön termékéről, a kólaitalról van szó.

A Red Bull Hungária Kft. Magyarországon kizárólag az energiaitalt forgalmazza - hangsúlyozta Nagy Bernadett.

A kommunikációs ügynökség arra a hétfői németországi bejelentésre reagált, miszerint hat német tartományban a hatóságok felszólították a kereskedőket, hogy álljanak le a Red Bull kólaital árusításával, mivel a tesztek során kokainnyomokat találtak az üdítőben.

A német Szövetségi Kockázatelemző Intézet (BfR) szerdára ígért részleteket az ügyben folyó vizsgálatról, de azt már hétfőn leszögezte, hogy a kólaitalban talált literenkénti 0,4 mikrogramm nem jelent egészségügyi kockázatot; 100 ezer litert kellene elfogyasztani az italból ahhoz, hogy az drogként hasson az emberre.

Világszerte számos élelmiszerben használnak kokaintartalmuktól megfosztott kokalevél-kivonatokat, amelyeket biztonságosnak tartanak, s az ilyen élelmiszerek legálisan forgalmazhatók - mutat rá a Red Bull németországi vállalatának a hírrel kapcsolatos közleménye.

A közlemény szerint az Osztrák Belan Intézet által a cég megbízásából végzett vizsgálat semmilyen kokainmaradványt nem mutatott ki, ami "egyértelműen ellentmond" az Észak-Rajna-Vesztfáliai Egészség- és Munkaügyi Intézet által végzett értékelésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását