2024. május 9. - Gergely

Családot fertőzött meg a gyilkos vírus

Németországban most először egy gyermek is megbetegedett az új típusú influenzában: egy hatéves düsseldorfi lány kapta meg a H1N1 vírusfertőzést szüleivel együtt, míg a család négyéves kislánya egészséges maradt.
2009. május 22. péntek 16:31 - HírExtra
Először a 43 éves anyánál, majd csütörtökön a 40 éves apánál, pénteken pedig nagyobbik lányuknál állapították meg a betegséget. A szülők május 15-én New Yorkból tértek haza. Németországban velük együtt 17-re emelkedett a bizonyított újinfluenzás esetek száma.

Mexikóvárosban - nagyjából egy hónappal az ottani titokzatos influenzahullámról szóló első hírek után - feloldották az egészségügyi riadót egy tudósokból álló szakértői testület javaslatára - közölte pénteken Marcelo Ebrard főpolgármester. "Ez azt jelenti, hogy a mai nappal az élet visszatért a normális kerékvágásba" - tette hozzá.

A fiatal népességű és járványszerű krónikus betegségektől sújtott ázsiai országok különösen sebezhetők a H1N1 vírus terjedésével szemben - állapította meg a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában tartott sajtóértekezletén Julie Hall, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértője. Mint mondta, a korábbi járványok - SARS, madárinfluenza - tapasztalatai növelték Ázsia felkészültségét a vírus terjedésének megelőzésére, de a térség egyes országaiban továbbra sem megfelelő az egészségügyi ellátás. Konkrét országot nem említett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását