2024. május 3. - Tímea, Irma

Eltávolíttatnák a "pedofil" szobrot

A nairobi legfelsőbb bíróság épülete előtt álló, pucér fiút ábrázoló szobor eltüntetését követeli kenyai férfiak egy csoportja az ország igazságügyi miniszterétől, mivel szerintük az alkotás "pedofíliára ösztönöz".
2009. május 19. kedd 17:31 - HírExtra
A kezében halat tartó, pisilő kisfiú szobrát még a gyarmati időkben emelték, a szökőkút azonban most vált vitás ügyek tárgyává. "Nem a meztelen igazságot, hanem a meztelen igazságtalanságot jelképezi" - jelentette ki Nderitu Njoka, a Férfiak Haladása nevű szervezet elnöke.

"Gyermekbántalmazásra utal, pornográf, kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát, erkölcstelen, és az alapvető jogok és a férfiak szabadságjogainak kifejezett megsértése" - állítja Njoka.

A férfiaktivista szerint a kenyai férfiak és fiúk dühösek a szeméremsértő módon pózoló kisfiú szobrára, és követelte, hogy az ország igazságügy-minisztere gondoskodjon egy olyan kevésbé ellentmondásos jelkép elhelyezéséről, mint a mérleg.

Ugyanez a férfi jogi csoport múlt hónapban azzal hívta fel magára figyelmet, hogy dühösen reagált a kenyai nők azon kezdeményezésére, miszerint szexsztrájkkal büntetik a háborúzó férfiakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását