2024. május 2. - Zsigmond

Idén újra Operettfalu

Idén is megrendezik az Operettfalu-Kübekháza elnevezésű programot, miután lezárult a támogatói jegyek árusítása és az összegyűlt pénz alapján az önkormányzat az esemény megtartása mellett döntött.
2009. május 15. péntek 22:40 - HírExtra
Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere az MTI-nek pénteken elmondta: a pénzhiány miatt a program megrendezéséhez idén az emberek segítségére volt szükség, ezért az önkormányzat támogatói jegyeket bocsátott ki, hogy felmérje, mekkora igény van az Operettfalura.

Bár a bevételi tervek 2,5 millió forintról szóltak, végül úgy döntöttek, a péntek délre összegyűlt 2,3 millió is elég lesz ahhoz, hogy ne maradjon el a fesztivál. Tavaly, miután a remélt támogatások nem teljesültek, a település nem tudta megrendezni a neves programot.

A fesztivál idén tizedik születésnapját ünnepli. Kübekháza polgármestere szerint a helyiek, és az operát kedvelő közönség mellett a művészek is nagyon elhivatottak, legtöbbjük csak a szokásos honorárium felét kéri az előadásért, és a produkció munkatársai közül is többen csak az egyharmad gázsit veszik fel.

Július utolsó szombatján tehát ismét felcsendülnek a dél-alföldi településen a népszerű operett-melódiák. Az előadói szerződéseket ugyan csak hétfőn írják alá, de az előzetes egyeztetések alapján Kübekházára jön és a többórás gálaesten fellép Oszvald Marika, Pitti Katalin, Benkóczy Zoltán, Teremi Trixi, Bozsó József, Jankovics József, Boncsér Gergely és Nagy Ibolya, a váci szimfonikusok lesznek a közreműködők és lesz egy operett tánckar is. A faluba több tízezer vendéget várnak.

A hatmillió forintba kerülő produkció egyébként teljesen települési önerőből és a támogatók, lakosok segítségéből valósul meg. Ezt kiegészíti, hogy az ingyenes rendezvény VIP-szektorába árulnak majd néhány jegyet is - tette hozzá Molnár Róbert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását