2024. május 13. - Szervác, Imola

EURO 2012: Öt helyszín már megvan

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) részben elhalasztotta a döntést a 2012-es, ukrán-lengyel közös rendezésű kontinensviadal mérkőzéshelyszíneinek kijelöléséről.
2009. május 13. szerda 13:08 - HírExtra
A szervezet végrehajtó bizottsága bukaresti ülésén egyelőre csak arról határozott, hogy a két főváros, Varsó és Kijev mellett lengyel részről Poznan, Wroclaw és Gdansk lesz házigazda.

Az ukránoknak november 30-ig kell garanciákat bemutatniuk a további tervezett helyszíneken zajló fejlesztésekről. Az UEFA előírásainak Ukrajnában jelenleg csupán a kijevi aréna felel meg, a sportág európai elöljárói a lvovi, a donyecki és a harkovi stadiont illetően várnak jelentős előrelépést.

A döntés részleges elhalasztása elemzők szerint nem meglepetés, legalábbis ezt vetítette előre Michel Platininak, az európai szövetség elnökének néhány korábbi nyilatkozata. Az UEFA francia vezetője április közepi helyszíni szemléje során ugyanis lényegesen lelkesebben számolt be a lengyelországi tapasztalatokról, mint az Ukrajnában szerzettekről.
"Még mindig sok problémát kell megoldani Ukrajnában. Hatalmas infrastrukturális gondok vannak" - jelentette ki Platini a szerdai döntést követő bukaresti sajtótájékoztatón.

A megnevezett városokon kívül még Krakkó és Chorzow, illetve Dnyepropetrovszk és Odessza szerepel(t) a jelöltlistán.

A három év múlva esedékes torna nyitómérkőzését Varsóban, döntőjét pedig Kijevben játsszák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását