2024. június 3. - Klotild

Netanjahu Egyiptomba látogat

Május első felében Egyiptomba utazik Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő, hogy Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel tárgyaljon - jelentette be az izraeli miniszterelnöki hivatal csütörtökön.
2009. május 1. péntek 08:50 - HírExtra
Március 31-i hivatalba lépése óta ez lesz Netanjahu első egyiptomi látogatása. Az izraeli kormányfő Mubarak meghívásának tesz eleget, még azelőtt, hogy Washingtonba utazik, ahol várhatóan május 18-án tárgyal Barack Obama amerikai elnökkel. Az izraeli-egyiptomi kapcsolatokban a feszültség jelei mutatkoztak az elmúlt egy hónap alatt, elsősorban a keményvonalas Avigdor Liberman külügyminiszteri kinevezése miatt. Liberman egyszer a parlament szószékén átkozta el Mubarakot, mert elutasította Izrael meglátogatását.

Netanjahu és Mubarak találkozójának pontos időpontját még nem jelölték ki.

Egyiptom volt az első arab állam, amely békeszerződést írt alá Izraellel, még 1979-ban. Netanjahu többször is elmondta, hogy Egyiptom központi szerepet játszik a Közel-Kelet stabilitásában és a béke megteremtésében, de nem ért egyet Mubarakkal az önálló palesztin állam megteremtésének kérdésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását