2024. május 8. - Mihály

Egyre több a roma polgárőr

Egyre több roma áll be a polgárőrök soraiba Dél-Somogyban - írta kedden a Somogyi Hírlap.
2009. április 28. kedd 09:26 - HírExtra
A megyei napilap erre példaként az öt települést felügyelő babócsai polgárőrséget hozta fel. A civil szervezet soraiban jelenleg 42-en teljesítenek szolgálatot, 65 százalékuk roma.

Amióta egyre jellemzőbbek az országban a cigányokhoz kapcsolódó atrocitások, úgy egyre többen félnek, és szeretnének tenni a saját biztonságuk érdekében - mondta Ránics János, a babócsai egyesület elnöke, aki arról számolt be, hogy a múlt hónapban tíz somogyaracsi roma csatlakozott hozzájuk.

Berényi László, a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke úgy látja: Dél-Somogyban nincs mitől félni, a romák a többségi társadalommal normális viszonyt alakítottak ki. Noha az elszegényedés folytán van bűnözés, nem fajulnak odáig a dolgok, hogy a romákat atrocitás érje - tette hozzá.

Bali János, az iharosberényi polgárőrség vezetője arról számolt be, hogy az egyesületüknek több roma tagja van, akikkel közösen járőröznek, ami a polgárőrségbe vetett bizalmat is erősíti a cigány közösségekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását