2024. június 8. - Medárd

Törvényjavaslat a holokauszttagadás büntetéséért

Az MSZP frakciója még a héten törvényjavaslatot nyújt be a holokauszt tagadásának büntethetőségéről - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese napirend előtti felszólalásában hétfőn a parlamentben.
2009. április 27. hétfő 16:15 - HírExtra
A szocialista politikus úgy fogalmazott: egy tőről fakad az indulat, ami egykor gyilkolt, és ma gyilkol Magyarországon.Lendvai Ildikó felszólalásában párhuzamot vont a romákat ért támadások és a holokauszt tagadása között.

A holokauszt tagadását tiltó törvény fellépne azért, hogy sem életében, sem halálában ne lehessen senkit kiiktatni a nemzetből - közölte.A frakcióvezető-helyettes azt mondta, várja, hogy megszólaljanak a Jobbikkal az önkormányzati választásokon együttműködő fideszes és KDNP-s szervezetek.

Közölte: nem elvont történelmi vita folyik, a Jobbik alelnöke korábban bűnös módon tért ki a holokausztra vonatkozó kérdés elől, s azt mondta, nincs álláspontjuk a holokausztról, azt rábízzák a történészekre.

Azt kérte a képviselőktől, ne maszatolják el a törvényjavaslat szövegét annyira, hogy ne az derüljön ki belőle: senkit nem engednek lesodorni Magyarország térképéről.

Hiller István az oktatási tárca vezetője válaszában kifejtette: alapdolgokban demokraták között nincs megalkuvás, nem kell kompromisszumot kötni, erőlködni. Mi, a magyar parlament képviselői pedig demokratának valljuk magukat - jelentette ki.

Hozzátette: a 20. század emberellenes bűncselekménye, a legaljasabb módon végrehajtott gyilkossága évtizedek és évszázadok múlva is emberi szégyen.
Hangsúlyozta: számos országban a holokauszt tagadása bűn, és mindenütt a világon morális vétek és bűn.

Utalt arra, hogy számos ország már kinyilvánította: a Btk. szerint is bűn és büntetendő a holokauszt tagadása.Ez a helyes döntés, érdemes és kell ilyen törvényt alkotni - fogalmazott Hiller István.

Hozzátette: ő parlamenti képviselőként alá fogja írni a törvényjavaslatot, és ugyanerre kérte minden képviselőtársát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 27. 16:53
Igy gyujti az mszmp(nyugi)az izraeli szavazatokat!
Miert beszelunk olyanrol ami nem tortent meg!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását