2024. június 16. - Jusztin

Már bojkottálják a mexikói húsokat

Kína felfüggesztette a sertés és a sertéshús behozatalát Mexikóból és három amerikai államból, Texasból, Kansasból és Kaliforniából.
2009. április 27. hétfő 09:44 - HírExtra
Az ázsiai piacokat máris befolyásolta a járvány mexikói kirobbanása. A dollár a jenhez képest egy havi mélypontjára süllyedt és a befektetők máris a biztosabbnak látszó valuták és az arany felé fordultak.

Ami az egyes ágazatokat, vállalatokat érinti, Dél-Koreától, Kínán át Ausztráliáig az a jellemző, hogy a részvénypiacokon a gyógyszeripari cégek, valamint a csirke, a marhahús és a haltermékekkel foglalkozó cégek árfolyama javult, a sertéssel, sertéshússal foglalkozó cégeké esett.

Egyes légitársaságok, mint például a Quantas ausztrál, a Cathay Pacific hongkongi vagy az Air China kínai légitársaság jegyzése is 3-9 százalék közötti mértékben csökkent arra az aggodalomra, hogy a légiforgalom, azon belül is az Észak-Amerikával bonyolított forgalom visszaeshet.

A legtöbb nyersanyagpiacra is az esés volt a jellemző, ami azt a félelmet tükrözi, hogy egy Mexikóból, az Egyesült Államokból, Kanadából továbbterjedő járvány hatást gyakorolhat az amúgyis recesszióban lévő globális gazdaságra. Az arany ára 1,4 dolláros ( 915,5 dollárra történt) drágulással négyheti csúcsra emelkedett, a nyersanyagok közül egyedüliként drágult. A többi nyersanyag jegyzése viszont csökkent, a nyersolaj 2, a gabonaféleségeké 4 százalék körüli mértékben esett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását