2024. május 5. - Györgyi

Az alkohol sem menti fel, aki kiskorúval kezd ki

Nem mentegetőzhetnek alkoholfogyasztásukkal azok a férfiak, akik kiskorú hölgy miatt jutnak bajba - többé nem állíthatják, hogy a szesz hatására idősebbnek hitték partnerüket.
2009. április 27. hétfő 14:13 - HírExtra
A Biritsh Journal of Psychology című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint ugyanis az elfogyasztott alkoholmennyiség nem befolyásolja a férfit abban, hogy meghatározza a társaságában lévő nő korát.

A leicesteri és az exeteri egyetem pszichológusai 240, ívókban mulatozó férfit és nőt kértek fel arra, hogy mondjanak véleményt tíz felnőtt és tíz kiskorú arcról, amelyeket számítógépes grafikai programmal "'sminkeltek ki". A kísérletből kiderült, hogy a nők és a férfiak egyaránt vonzóbbnak találták a fiatal arcokat azokkal szemben, amelyeken már nyomot hagyott az idő. Ám kitűnt azt is, hogy a smink és a véleményt nyilvánítók által elfogyasztott alkoholmennyiség együttes hatása szexuálisan izgalmasabbá tette azokat a nőket, akik már túl voltak a kamaszkoron.

Ugyanakkor a férfiakban mérhető szeszfoknak semmiféle hatása nem volt a kiszemelt lány korának megítélésére - kiskorúságának megállapítására -, mint ahogyan nem befolyásolja döntően a csábítást az sem, hogy sminkelt-e az ifjú leányzó vagy sem. Annak ellenére, hogy a kísérletben részt vevők szinte minden arcot átlagosan két évvel fiatalabbnak hittek a valóságosnál (függetlenül az alkoholmennyiségtől), a pszichológusok úgy vélik, számos jelzése van annak (például testalkat vagy hang), hogy valaki fiatalabb a látszatnál.

Másfelől a férfiak ösztönösen meg tudják állapítani, ha találkoznak egy nővel, hogy kiskorú-e az illető vagy sem. Még akkor is, ha időnként megpróbálnak erről megfeledkezni. További kutatásokra van azonban szükség annak megállapítására, hogy mindez érvényes-e a diszkókban és más éjszakai klubokban, ahol a különleges megvilágítási körülmények károsan befolyásolhatják a megítélést, olyannyira, hogy a férfi akár a bíróságon is kiköthet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását