2024. május 7. - Gizella

A kormány a családok ellen megy?

A kormány évek óta családellenes politikát folytat - mondta Zsigó Róbert fideszes képviselő hétfői parlamenti interpellációjában, amelyben a kisgyermekeseket sújtó kormányzati intézkedések miatt bírálta a kormányt.
2009. április 27. hétfő 19:30 - HírExtra
A kormány évek óta, rendíthetetlen kitartással családellenes politikát folytat, s legfrissebb terve szerint még 2012-ben is a mostani válságért akarja büntetni a kisgyermekes családokat.

"Évek óta bölcsődék, óvodák tömegét hozták létre, az önkormányzatokat pedig oly erővel támogatták, különösen a legszegényebbeket, hogy sehol sem okoz gondot egy bölcsődés gyerekért mintegy 1,2 millió forintot kifizetni, egy iskolás gyerekért mintegy 650 ezer forint kipengetni" - fogalmazott ironikusan a képviselő, majd így folytatta: minden jelentkező gyereket felvesznek, így egy szülő feje se fő, hová tegye gyermekét, ha dolgozni menne.
További "eredmény", hogy munkahelyek tömegét hozták létre, és a helyzet még javulni fog, csak az a kismama lesz munkanélküli, aki nem akar dolgozni - sorolta.

Mi van azonban ha a miniszterelnök téved, s mindez nem is igaz? - kérdezte.Herczog László szociális miniszter válaszában azt mondta, hogy a családtámogatásokra fordított kiadások aránya a bruttó nemzeti össztermékhez képest a skandináv országok szintjén van.

Kifejtette: a gyermektámogatási rendszert nézve az európai országokhoz képest nálunk van az egyik leghosszabb a támogatási idő, ugyanakkor a női foglalkoztatási ráta is nálunk az egyik legalacsonyabb.

Olyan rendszernek kell létrejönnie, amely a szülők munkába állását ösztönzi a kisgyermek igényeinek figyelembe vétele mellett - hangsúlyozta.A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament viszont 202 igen, 158 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását