2024. június 3. - Klotild

Átállították a gázórákat a sztrájkolók

Olcsóbb díjszabásra állították át több százezer párizsi háztartásban a villany- és a gázórákat kedden a francia áram és gázszolgáltató, az EDF és a GDF sztrájkoló dolgozói.
2009. április 21. kedd 18:27 - HírExtra
Az EDF és a GDF dolgozóinak egy része hetek óta akciókat szervez fizetésemelések érdekében, és tiltakozásul az ellen, hogy a tevékenységek egy részét külső cégeknek szervezik ki az energiavállalatok. Legutóbbi akciójuk során, múlt csütörtökön több órára elzárták a gázt, és lekapcsolták az áramot több tízezer háztartásban, ami ellen a fogyasztók hevesen tiltakoztak.

Miután a hétfői tárgyalások sem vezettek eredményre a vezetőséggel, kedden stratégiát váltottak a szakszervezetek, és az eddigieknél népszerűbb tiltakozási módot választottak: a párizsi régióban 350 ezer háztartásban éjszakai tarifára, azaz olcsóbb díjszabásra állították át az órákat.

- Az a célunk, hogy csütörtökig az egész országban átállítsuk az órákat olcsóbb díjszabásra - közölte Maurice Marion, a CGT szakszervezet képviselője. A tiltakozó akcióval a szakszervezetek nem titkoltan szeretnék a lakosság támogatását megnyerni követeléseikhez. - Ezért a fizetésképtelen fogyasztóknak is visszakapcsoljuk az áramot - tette hozzá Dominique Villers, a CFTC szakszervezet részéről.

Eközben viszont az időszakos áramszünetek is folytatódnak, elsősorban a prefektúrák és a munkáltatók szövetségének, a MEDEF-nek a képviseletein, míg a kórházakat viszont állítólag ingyenes fogyasztásra állították át a sztrájkolók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását