2024. május 5. - Györgyi

Elektromobil verseny

Elektromobil-versenyt rendeztek Miskolcon a Föld napja alkalmából; a járműveket a magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai tervezték és kivitelezték egy miskolci vállalat által hirdetett versenyre.
2009. április 18. szombat 17:07 - HírExtra
A környezetkímélő járgányok futamát, a gigantikus elektromobil-versenyt a miskolci Városház téren rendezték meg.

A nagyszabású program szombat délelőtt kezdődött és késő délutánig tart. Azok az elektronikus hajtással rendelkező járművek mérik össze teljesítményüket, amelyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre.

Összesen 27 csapat indult a győzelemért, így a körversenyen és a gyorsulási futamokon mintegy másfél száz mérnök mérheti össze tudását. Végre kiderülhet, mennyire sikerült az elektromobilokat "életre tervezni" - tájékoztatta az MTI-t Ficzere Ferenc, a Bosch regionális kommunikációs vezetője.

Mint mondta, a járművek négy különböző kategóriában kapnak elismerést. Értékelik a hosszú és rövid távú gyorsulási eredményeiket, a műszaki megoldásukat, illetve szépségüket, dizájnjukat. Ez utóbbira a közönség is szavazhat.

A verseny abszolút győztese - amellett, hogy egy évig viseli a "Bosch Legjobb Elektromobilja" címet - a kategóriagyőztesekkel és a felkészítő tanárokkal együtt külföldi tanulmányúton vehet részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását