2024. május 9. - Gergely

Pitonok szabadultak el a repülőgépen

Négy bébi piton tűnt el útközben egy ausztrál személyszállító repülőgép csomagteréből, és mivel az apró állatokat nem találták meg, a gépet ideiglenesen kivonták a forgalomból.
2009. április 16. csütörtök 13:13 - HírExtra
Összesen tizenkét Stimson-piton utazott az ausztráliai Quantas légitársaság Alice Springsből Melbourne-be tartó utasszállítógépének rakodóterében. A társaság csütörtöki közlése szerint csupán a leszállást követően fedezték fel, hogy az állatok közül négy megszökött.

Az egyébként nem mérges csúszómászók egy műanyaghab szigetelésű, nyílásokkal ellátott ládában voltak. A légitársaság egy hüllőszakértőt kért fel a még csak 15 centiméteres bébi pitonok felkutatására, de nem találta meg őket. Azt sem sikerült kideríteni, hogy a fedélzeten maradtak-e vagy valahogy lejutottak a gépről.

A keresés miatt a gép átmenetileg veszteglésre kényszerült; ezért két járat kimaradt, és az utasokat más módon szállították el. Mivel a kígyókat végül nem találták meg, a gépet kifüstölték, és csak azt követően állították vissza a forgalomba.

A Stimson-pitonok Ausztrália középső, illetve nyugati területein élnek. Akár egy méter hosszúra is megnőhetnek. Nem tartoznak a veszélyeztetett fajok közé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását