2024. május 6. - Ivett, Frida

Pénteken rajtol Besenyei és az Air Race

A tavaly ötödik Besenyei Péterrel a mezőnyben pénteken Abu-Dzabiban rajtol a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság, amelynek budapesti futamára augusztus 19-én és 20-án kerül sor.
2009. április 14. kedd 14:41 - HírExtra
A sorozatot idén új szabályok szerint, és 12 helyett 15 versenyzővel rendezik meg. Minden viadal selejtezővel indul, melyen a tíz legjobb időt produkáló pilóta automatikusan bejut a 12 döntős közé. A maradék két helyért másnap küzd majd meg a kvalifikáció utolsó öt helyezettje. A TOP 12 versenyéből, a nyolc leggyorsabb kerül a következő körbe, majd egy újabb futamot követően négyen maradnak. Az első helyet végül a legjobb négy versenyének leggyorsabbja szerzi meg.

A pontozás is változik: a győztes 12, a második tíz, a harmadik pedig kilenc ponttal gazdagodik, és még a 11. is egy pontot szerez. Szintén újdonság, hogy a selejtező leggyorsabbja is kap majd egy pontot, így akár 13 pontot is gyűjthet egy pilóta egyetlen futamon.

A 2009-es program:

április 17-18.: Abu-Dzabi (Egyesült Arab Emírségek)
május 9-10.: San Diego (Egyesült Államok, Kalifornia)
június 13-14.: Windsor (Kanada, Ontario)
augusztus 19-20.: BUDAPEST
szeptember 12-13.: Porto (Portugália)
október 3-4.: Barcelona (Spanyolország)

A versenyzők:
Hannes Arch (osztrák), BESENYEI PÉTER, Paul Bonhomme (brit), Kirby Chambliss (amerikai), Glen Dell (dél-afrikai), Matthias Dolderer (német), Michael Goulian (amerikai), Matt Hall (ausztrál), Nicolas Ivanoff (francia), Nigel Lamb (brit), Alejandro Maclean (spanyol), Mike Mangold (amerikai), Pete McLeod (kanadai), Muroja Josihide (japán), Szergej Rahmanyin (orosz)

A 2008-as sorozat élcsoportja:
1 Arch 61 pont, 2. Bonhomme 54, 3. Chambliss 46, 4. Mangold 44, 5.BESENYEI 34
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását