2024. június 16. - Jusztin

Az MDF feltételei

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) számára a válságkezelésről szóló megbeszélés csak abban az esetben fogadható el, ha napirendjén önálló pontként szerepelnek Bajnai Gordon elképzelései a jövőt megalapozó nagy szerkezeti átalakításokról
2009. április 8. szerda 12:15 - HírExtra
Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökének írt levelében kedden egyeztetést kezdeményezett az ellenzéki pártokkal, hogy ismertesse velük válságkezelő programjának részleteit. A távirati iroda információi szerint a kormányfőjelölt levelében a pártok közötti politikai megegyezés lehetőségét veti fel, amely segíthetné szükséges válságkezelő intézkedések végrehajtását.

Az MDF szerint a miniszterelnök-jelölt eddig napvilágra került intézkedéstervezetei nem szólnak másról, mint hogy mit akar a kormányzat elvenni az emberektől. A gazdaság újraindításához, a hosszú távú fejlődéshez nélkülözhetetlen szerkezeti átalakításokról azonban eddig nem esett szó - írta közleményében az ellenzéki politikus.

Az MDF vallja: hazánk versenyképessége és a befektetői bizalom nem állítható helyre pusztán megszorításokkal - fogalmazott.

Konstruktív ellenzéki erőként már számos alkalommal bizonyította az MDF, hogy őszinte híve a szakmai párbeszédnek, és kész meghallgatni minden olyan elképzelést, mely a válságból való kilábalást szolgálja - írta Herényi Károly.

Kedden az ellenzéki politikus az MTI-nek azt mondta, hogy elmennek az egyeztetésre, amelyet Bajnai Gordon kezdeményezett. Részvételüket azzal indokolta, hogy a megbeszélésen a válságkezelésről lesz szó. Az MDF ez idáig is tárgyalt mindenkivel mindenről, és ez a jövőben is így lesz - jelentette ki kedden Herényi Károly.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását