2024. május 15. - Zsófia, Szonja

"Szépségverseny" a NATO-csúcson

Konkurenciája akadt a francia államfő szépségéről és eleganciájáról ismert hitvesének: Carla Bruninak nem volt könnyű dolga az öltözet tekintetében pénteken Strasbourgban, amikor hitvese oldalán fogadta a NATO-csúcsra érkező amerikai elnököt és feleségét, Michelle Obamát. A két elnökfeleség közös ügyként az AIDS elleni küzdelmet karolja fel a jövőben.
2009. április 3. péntek 23:01 - HírExtra
Az amerikai elnök 45 éves párja ciklámen színű, virágmintás ruhát viselt, fekete kabátját szintén virágok díszítették. Az Egyesült Államokban a divat first ladyjeként is emlegetett Michelle Obama hegyes orrú fekete cipővel tette tökéletessé öltözékét. Carla Bruni-Sarkozy kibontott hajjal, térdig érő szürke kabátban szállt ki a limuzinból a strasbourgi székesegyház előtt. A hivatalos megjelenései alkalmával lapos sarkú cipőt viselő premiere dame most is ilyen darabot választott, hogy némileg csökkentse a férje és közte lévő 10 centis magasságkülönbséget.

A sajtóban már csak Carla S. és Michelle O. néven emlegetett két feleség szívélyesen, egymást arcon csókolva üdvözölte egymást. Barack Obama csak megszorította Carla Bruni kezét, Nicolas Sarkozy viszont a francia szokásoknak megfelelően puszikkal köszöntötte az amerikai államfő hitvesét.

Közös ügyet találva a két elnökfeleség a jövőben együttműködik az AIDS elleni küzdelem terén, az elkövetkezendő hetekben telefonos megbeszélést tartanak - tájékoztatott az Elysée Palota.

A NATO fennállásának 60. évfordulóját ünneplő tanácskozáson a divatot tekintve Hillary Clinton amerikai külügyminiszter élénkrózsaszín blézerével tűnt fel, amelyhez fekete nadrágot választott. A franciaországi Strasbourgban és a németországi Kehlben sorra kerülő csúcstalálkozón Angela Merkel német kancellár is hű maradt a nadrágkosztümhöz, a kormányfő lila blézert viselt fekete nadrágjához.

Merkel kancellár és férje a nap folyamán Baden-Badenben fogadta az amerikai házaspárt, a kormányfő az elnökkel, fizikus férje pedig Michelle Obamával folytatott egyórás beszélgetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását