2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fesztivál sonkával

Sonkafesztiválra várják az érdeklődőket április 5-én, vasárnap Bábolnán. Az idén először a szalámik versenyét is megrendezik - tudta meg az MTI Debreceni Tibor ötletgazdától.
2009. április 3. péntek 19:10 - HírExtra
A megyei önkormányzat a pályázat második fordulójára csökkentett költségvetésű, a bírálat szempontjai alapján átdolgozott projektet nyújt be - monda.

Az eredeti költségvetés alapján a sürgősségi osztály építészeti kialakítása, a korszerű orvos technológia gépek, műszerek beszerzése 910 millió forintba került volna. A projekt megvalósításához 820 millió forint európai uniós pályázati támogatást igényelt a kórház. A pályázat első fordulójában a bíráló bizottság 187 millió forinttal csökkentette a projekt összköltségét. Nem támogatta 12 műszer, köztük a kardiológiai ultrahang beszerzését, további 13 orvostechnikai műszer beszerzését pedig csökkentett mértékben támogatta.

Manninger Jenő megjegyezte: a csökkentett támogatás ellenére a sürgősségi osztály létrehozása jelentős lépést jelent. Jelenleg nincs a megyében olyan sürgősségi osztály, amely a legmagasabb szintű, gyors, szakszerű, komplex ellátást képes nyújtani sokszor életveszélyt jelentő állapotokban.

A Társadalmi Operatív Program bíráló bizottságának döntése csak a második fordulóban való részvételre jogosítja fel a megyei kórházat, és csak az átdolgozott projekt értékelése után vehető biztosra a támogatás - tette hozzá a közgyűlés elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását