2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A nők 54 napot dolgoznak ingyen hazánkban

A nők bérhátrányára hívta fel a figyelmet budapesti rendezvényén az MSZP nőtagozata és a MSZOSZ női választmánya vasárnap Budapesten.
2009. március 29. vasárnap 17:13 - HírExtra
Ma Magyarországon ugyanazért a munkáért egy nő, csak azért mert gyereke van, kevesebb bért kap mint egy férfi - mondta Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége a XIII. kerületi Szent István parkban rendezett családi délutánon.

Dobrev Klára arra szólította fel a több mint száz jelenlévőt, hogy mindaddig háborodjanak fel, amíg nem lesz változás.

Gurmai Zita, az Európai Szocialisták Nőszervezetének elnöke elmondta: rendezvényükkel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a nők nem érnek kevesebbet mint a férfiak."Egészen addig a szegénység nőarcú, amíg ez az igazságtalanság fennáll" - jelentette ki az MSZP európai parlamenti képviselője, a párt nőtagozatának vezetője.

Több résztvevő "-25 százalék csak, mert anya vagyok?!" feliratú pólóban volt, amellyel arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a többgyermekes édesanyák 25 százalékkal kevesebbet keresnek az ugyanabban a munkakörben dolgozó férfiaknál.

Az Európai Unióban 2007 óta február 22-én tiltakoznak a nők bérhátránya miatt. A dátumnak szimbolikus jelentése van, mivel február 22-én az egygyermekes édesanyák már 54 napja dolgoznak ingyen a férfiak fizetéséhez képest - olvasható a rendezvényen közreadott sajtóanyagban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását