2024. május 9. - Gergely

Több fát lopnak a hideg miatt

Több fát lopnak a főváros környéki erdőkből a hűvös tavasz miatt, ezért az erdészek is többet járőröznek - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
2009. március 27. péntek 13:37 - HírExtra
Lomniczi Gergely elmondta, hogy legutóbb Ráckeve mellett értek tetten fatolvajokat, akik autóval menekültek el, és amikor a rendőrség is üldözőbe vette őket, kocsijukat a 900 kilogramm frissen kivágott fenyőfával hátrahagyták, és elszaladtak. Még keresik őket.
A falopás nem csupán közvetlen anyagi kárt okoz, de az évente illegálisan kivágott 1000-1500 köbméternyi élő fa eltűnése jelentős természetkárosítással is jár - közölte a sajtóreferens.

Egyetlen kifejlett tölgyfa kidöntése hozzávetőleg 600 élőlény pusztulását okozza. A természet sokféleségének fenntartása különösen fontos, mert a globális felmelegedés kedvezőtlen hatásainak mérsékléséhez minél gazdagabb élővilágra van szükség - tette hozzá a szakember.

Az erdészek az eddigieknél is gyakrabban járőröznek, sokszor a rendőrökkel közösen indulnak útnak. Elsősorban Ráckeve, Csobánka, Pilisszentkereszt erdőit tartják fokozottan szemmel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását