2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fegyelmit kap a polgármester?

Hatáskör hiányában megtagadta a Pest Megyei Főügyészség, hogy foglalkozzon a fóti polgármester, Mádly Zsolt (KDNP-Fidesz) elleni feljelentéssel.
2009. március 27. péntek 13:10 - HírExtra
Az alpolgármester, aki a feljelentést megfogalmazó "tízek" egyike, elmondta: nem csitul Fóton az önkormányzat berkeiben dúló, ám az egész települést érintő vihar.

Véleménye szerint továbbra is fennállnak azok az okok, amelyek miatt tíz képviselő március 5-én feljelentette a helyi polgármestert. A fóti "tízek" panaszlistáján tucatnál is több törvénysértés, a testületi ülések összehívásának többszöri elmulasztása, illetve indokolatlan berekesztése, lekezelő hangnem, s a jegyző ok nélküli fegyelmi alá vonása szerepel.

Fábry Béla elmondta: késve ugyan, de pár nappal ezelőtt végre sikerült elfogadniuk a város költségvetését és tartottak egy lakossági fórumot is, ám a polgármester továbbra sem változtat - álláspontjuk szerint - jogsértő magatartásán és ellehetetleníti a nyugodt önkormányzati munkát.

Az alpolgármester közölte: mivel a megyei főügyész, illetve a megyei vezető bíró is testületi hatáskörbe utalta vissza a feljelentést, az ügyrendi bizottság kezdeményezni fogja a képviselő-testületnél, hogy sorozatos törvénysértések miatt indítsanak fegyelmi eljárást Mádly Zsolt ellen.

Az MTI - a korábbi eredménytelen kísérletek ellenére - ismét szerette volna megkérdezni a polgármestert a történtekről, illetve az ellene készülő fegyelmi eljárásról, ám Mádly Zsolt még a kérdést sem hallgatta meg. Sietve leszögezte: továbbra sem hajlandó nyilatkozni az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását