2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Virtuális valóságban ülésezik a minisztérium

A Second Life című, háromdimenziós grafikájú, online közösségi játék egyik virtuális épületében tartja - borsos pénzösszegért - a brit szociális és munkaügyi minisztérium üléseinek egy részét.
2009. március 22. vasárnap 11:23 - HírExtra
 A konzervatív párt tiltakozik, és azzal vádolja a kormányt, hogy egy "fantáziavilágban él" és az adófizetők pénzét pazarolja.

A Second Life egy olyan internetes közösségi szerepjáték, amely abban különbözik riválisaitól, hogy nem egy fantasy, vagy sci-fi, hanem teljesen valós életbeli virtuális világot ábrázol. A felhasználók saját magukat egy játékbeli karakteren keresztül ábrázolhatják, házakat, autót és egyéb termékeket vásárolhatnak.

A valóságos cégeknek, kaszinóknak, moziknak, vagy egyéb valódi jelenségeknek is megvan a saját háromdimenziós, rajzolt épületük a játékon belül - ezért is hívják a játékot "második életnek". A Second Life emellett borzasztóan népszerű: 15 milliós előfizetői bázissal rendelkezik.

Politikai kormányok ettől függetlenül viszonylag ritkán kapcsolódnak be ebbe a világba ezért is keltett némi meghökkenést a nagyközönség, és támadást az ellenzék részéről, hogy a brit szociális és munkaügyi minisztérium egy itt bérelt virtuális épületben tartja üléseit.

Nick Hurd, az ellenzéki konzervatívok politikusa felháborítónak tartja, hogy a kormány erre költi az adófizetők pénzét, és szerinte ez jól mutatja, hogy a kormány mennyire egy "fantáziavilágban" él. A minisztérium szóvivője szerint azonban épp ezzel takarítanak meg pénz hosszú távon.

"Egyelőre azokat a lehetőségeket kutatjuk, amelyeknek köszönhetően a jövőben esetleg más kormányhivatalok is bekerülhetnek a Second Life-ba" - hangsúlyozta a szóvivő.

"Azért rendkívül hasznos és költséghatékony ez a megoldás, mert például így sokkal olcsóbban tudjuk megszervezni az olyan előadásokat, mint amelyek például az alacsony szén-dioxid-kibocsátás technológiai bemutatóját tartalmazzák. Minden ilyen konferencia és technológiai show a valós életben méregdrága, ilyen virtuális formában pedig a valódi töredékébe kerül" - idézte a szóvivőt a BBC hírszolgálat.

Nick Hurd azonban felesleges és extravagáns ostobaságnak tartja az ilyesmit, különösen ilyen nehéz időkben, amikor tombol a gazdasági válság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását