2024. május 6. - Ivett, Frida

Kósától kért segítséget halála előtt

Kósa Lajos debreceni polgármestertől kért segítséget a meggyilkolását megelőző napon Balla Irma fideszes helyi önkormányzati képviselő - derült ki az áldozat lányának tanúvallomásából szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.
2009. március 18. szerda 16:27 - HírExtra
S. Vanda közlése szerint anyját az egyéni választókerületében lévő, általa alapított egyesület vezetői többször megfenyegették. Köztük volt az egyesület elnöke, valamint az a házaspár, amelynek lánya Balla Irma meggyilkolása után elfoglalta a képviselő helyét a városi közgyűlésben.

A lány vallomásában elmondta: a tarthatatlan helyzet, a folyamatos fenyegetések miatt anyja Kósa Lajoshoz fordult, s kezdeményezte az egyesület feloszlatását. Mint hozzátette, Kósa Lajos megígérte, hogy "kitalálnak valamit" az ügy rendezésére, de figyelmeztette Balla Irmát: "nem beszélhet erről".

Balla Irmát brutális körülmények között a lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a fiút, S. Sándort gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A negyedik tárgyalási napon, szerdán a bíróság Balla Irma volt férjét, annak egykori élettársát és az áldozat lányát hallgatta meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását