2024. május 2. - Zsigmond

A szülők szerint a gyerek nem netezik sokat

A brit szülők jelentősen alábecsülik, hogy mennyi időt töltenek gyerekeik az interneten - állapította meg a Symantec biztonsági cég felmérése. A szülők által feltételezett mintegy 19 órával szemben közel heti 44 órát töltenek online a gyerekek.
2009. március 18. szerda 16:58 - HírExtra
A felmérésben megkérdezett 6427 felnőtt húsz százaléka kapta már rajta gyerekét, hogy nem neki való tartalmakat böngész - számol be róla a BBC hírportálja. A szülők 81 százaléka tudni vélte, mit nézeget utódja a weben, míg a brit gyerekeknek csak 31 százaléka állította, hogy felmenője valóban tájékozott netezési szokásairól.

"Az internet nagyszerű hely a tanulásra és a játékra, de határokat kell állítani" - mondta Marian Merritt, a Symantec biztonsági tanácsadója. A megkérdezett szülők 75 százaléka világosította fel gyerekét a biztonságos internetezésről. Világszerte a szülők mintegy harmada alkalmaz valamilyen szűrőt a családi számítógépen az illetlen tartalmakhoz való hozzáférés megakadályozására, ugyanezen arány a brit szülők körében már 54 százalék.

A felmérés ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a családi kötelékeket is erősíti az internet, a közösségi oldalakon például a gyerekek harmada barátként jelölte meg szüleit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását