2024. május 8. - Mihály

Pedro Almodóvar új filmje

Megvakult filmrendező körül bonyolódik Pedro Almodóvar pénteken bemutatott új munkája, amelyet sok humorral tálalva a mozi iránti szerelmének szentelt a spanyol filmes.
2009. március 13. péntek 23:54 - HírExtra
A Los Abrazos Rotos (Megszakadt ölelések) című dráma egyik főszerepét az Oscar-díjas Penelope Cruz játszotta el, aki az Amerikai Filmakadémia elismerésének átvétele óta először a bemutatóra érkezett haza Spanyolországba.

A történet egy forgatókönyvíró-rendezőről mesél, aki 14 évvel korábban baleset következtében megvakult, és szerelmes a színésznőbe (Cruz), aki filmjeiben szerepelt. A szerelmi háromszög harmadik oldala egy gazdag üzletember, akit szintén szenvedély fűz a nőhöz.

Almodóvar új produkciója, amelynek forgatókönyvét is ő jegyzi, bőséggel idéz saját korábbi filmjeiből és utal olyan általa nagyra becsült rendezőkre, mint Roberto Rossellini.
"Ez egy romantikus mozi, ami szerelmi történeteket fog össze. De alapjában véve a mozi iránti szerelmemről szól" - jelentette ki a vetítés után tartott pénteki sajtóértekezletén a rendező.

Almodóvar Cruz segítségére sietett, mikor a Kaliforniában élő színésznő nem tudta pontosan megfogalmazni, mi is jelent neki a Vicky Cristina Barcelonáért kapott Oscar.
"Az Oscar az egyetlen díj, amelyet élőlényként kezelnek. Az emberek és barátok felhívják az embert, hogy átjöhessenek és találkozhassanak vele" - adta meg a frappáns választ a rendező, aki már két szobrot is begyűjtött. Mindent anyámról című filmje 2000-ben lett a legjobb külföldi film, a Beszélj hozzám! pedig a forgatókönyvírói elismerést érdemelte ki három évvel később.

Az új Almodóvar-filmet a jövő héttől vetítik Spanyolországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását