2024. május 28. - Emil, Csanád

Az SZDSZ támogat

Az SZDSZ ott áll a Reformszövetség programja mögött, harcolni fog azért, hogy az a parlament elé kerüljön és megvalósuljon.
2009. március 5. csütörtök 17:10 - HírExtra
A pártelnök a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy rendkívül súlyos a helyzet, minden nap késlekedés árt az országnak és a későbbiekben sokkal nagyobb lesz a változások ára.

Kijelentette, az SZDSZ feladatának tekinti, hogy támogassa a Reformszövetség programját és mindent megtesz azért, hogy a mögé állítsa a többi parlamenti erőt is.
A pártelnök elmondta, a Fidesztől és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől is azt kérik, hogy álljanak a program mellé.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Kóka János emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ a múlt hét csütörtökjén egy határozati javaslattervet nyújtott be a parlamentnek, amelyben, a Reformszövetség anyagait átvéve azt próbálták elérni, hogy az Országgyűlés tárgyalja azokat.

Kóka János elmondta, hogy szerda délután állapodtak meg Lendvai Ildikóval, az MSZP frakcióvezetőjével arról, hogy a csütörtöki házbizottsági ülésen a szocialista párt jelenlévő képviselője támogassa a tárgysorozatba vételt.

Kitért arra is, hogy a hétfői parlamenti ülésnapon az SZDSZ és az MDF 29 képviselője aláírt egy kérelmet a javaslat sürgős tárgyalása kapcsán. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, összesen ötven aláírása van szükségük. Kóka János azt mondta, hogy úgy tűnik, meglesz a hiányzó 21 aláírás ahhoz, hogy a március 16-i ülésnapon már a Ház elé kerülhessen a javaslat. Az MTI úgy tudja, hogy szocialista képviselők írják alá a kérelmet.

Kóka János azt mondta, hogy a Reformszövetség programja a lehetőség programja.

Hozzátette, a testület azt javasolja, amire az országnak szüksége van, Gyurcsány Ferenc viszont azt, amire az országnak 2006-ban lett volna szüksége. "Maszatolás, értelmetlen vergődés ami kiolvasható Gyurcsány Ferenc javaslatából" - jelentette ki. Megjegyezte, ha ebbe az irányba indul el Magyarország, akkor nem stabilizálható sem a forint sem pedig a piacok.

Úgy fogalmazott, hogy az MSZP politikája "karanténba zárta" a szocialista pártot, a kormány politikája pedig a régión belül zárta karanténba Magyarországot.

Kijelentette, hogy a Reformszövetség programja nem válságterv, hanem olyan koherens javaslatokat tartalmaz, amelyek képesek hosszú távon is megoldást nyújtani az ország problémáira.

Egyúttal kitért arra is, lehet, hogy később már a Reformszövetség programja sem lesz elegendő, ezért elképzelhető, hogy ennél is radikálisabb azonnali parlamenti cselekvésre lesz szükség ahhoz, hogy Magyarország elkerülje az összeomlást.

Bejelentette, hogy a Reformszövetség és az SZDSZ szakértői szinten folytatja a konzultációt és a liberális frakció elkezdi törvényi szinten kidolgozni a megfogalmazott javaslatokat.

Fodor Gábor az MTI kérdésére más témában azt mondta, hogy a későbbiekben is törekedni fognak arra, hogy más pártokkal közösen képviseljenek javaslatokat, de az SZDSZ nem fog belemenni egyetlen párttal sem az úgynevezett Olajfa-koalícióba.

Véleménye szerint "aki belemegy ebbe az utcába" az a kétpártrendszer mellett teszi le a voksát. Hozzátette, hogy ő az önálló liberális pártot képviseli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását