2024. május 14. - Bonifác

Csenddel borzad el az egyház?

A Magyarországi Evangélikus Egyház keddre - a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatainak temetése napjára - csendes együttlétre hívja azokat az embereket, akiket elborzasztanak az elmúlt hetek, hónapok erőszakos cselekményei - olvasható az egyház MT
2009. március 1. vasárnap 11:45 - HírExtra
Mint írják, "az utóbbi időben egyre több aggasztó társadalmi jelenségnek, mindenkit felrázó tragédiának lehetünk elszenvedői, tanúi Magyarországon. Nagycsécs, Kiskunlacháza, Veszprém, Tatárszentgyörgy csak a legismertebb tragédiák helyszínei, az erőszak, az agresszivitás elterjedésének azonban mindannyian tanúi lehetünk".

Az evangélikus egyház elnöksége és püspöki tanácsa nevében a csendes együttlétre hívó hírlevélben az olvasható, felelősség terheli az ország irányítóit azért, hogy az emberek között megromlottak a viszonyok, elharapódzik a bizalmatlanság, és egyre több negatív népegészségügyi, társadalmi jelenség üti fel a fejét.A csendes együttlét helyszíne a Deák téri evangélikus templom lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását