2024. május 5. - Györgyi

Tatárszentgyörgyön félnek az emberek

Nyugodtan telt az éjszaka a tegnap hajnali gyilkosság helyszínén, Tatárszentgyörgyön - mondta az MTI-nek a település polgármestere kedd reggel. A biztonság kedvéért rendőrök járőröztek az utcákon, de esetleges atrocitásra utaló jeleket nem tapasztaltak.
2009. február 24. kedd 11:48 - HírExtra
Berente Lászlóné arról számolt be, hogy a faluban mindenki a miértekre keresi a választ, és fél. A romák attól rettegnek, hogy az ő házuk lesz a soron következő célpont, a többiek pedig attól, hogy romabosszú áldozataivá válhatnak.

Az önkormányzat mindent megtesz az emberek megnyugtatásáért, és az elhunytak családját anyagilag is segíti. A polgármester hétfőn rendkívüli testületi ülést hívott össze, amelyen 50.000 forintos gyorssegély kiutalásáról döntöttek, és a temetés költségeihez is hozzá kívánnak járulni, várhatóan 200.000 forinttal. Kedden a Vöröskereszt élelmiszercsomagot visz a családnak, és helyi gyűjtés is indult.

A polgármester elmondta: a falu lakói körében, mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, elkezdődtek a találgatások a gyilkosság lehetséges tetteseiről. A legtöbben - ő maga is - úgy vélik, hogy nem volt olyan éles konfliktus a viszonylag rendezetten élő család és a településen lakó más családok között, ami a gyilkossághoz vezethetett volna, valószínűbbnek tűnik egy "külső, országos szervezet" által végrehajtott támadás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását