2024. május 3. - Tímea, Irma

Fel kell pörgetni a tatárszentgyőrgyi nyomozást

Ha bebizonyosodik, hogy mulasztott a rendőrség a tatárszentgyörgyi kettős emberölés helyszínén történt rendőri intézkedés során, akkor nagyon súlyos személyi következtetéseket kell levonni.
2009. február 24. kedd 16:22 - HírExtra
Aggasztó a helyzet, a konkrét ügyet meg kell vizsgálni, és ha a bebizonyosodik a rendőrség mulasztása, annak nagyon súlyos személyi következetése kell legyen, ugyanis ez aláássa az alapvető bizalmat a rendőrség és a romák között - mondta.
Az SZDSZ ügyvivője, az SZDSZ Új Generáció elnöke feltette a kérdést, hogy a rendőrség mit tesz a kétmilliárd forintos plusztámogatással, mekkora összeget szánnak ebből a cigányok, a cigánytelepek védelmére, ugyanis elfogadhatatlan, hogy Molotov-koktélokkal, fegyverekkel támadhatnak emberekre, és elkövetőket egyetlen esetben sem sikerült megtalálni.

Akar, vagy tud-e a cigánysorok megvédéséért tenni valamit a rendőrség, kiadták-e feladatként a polgárőrségnek, hogy gyakrabban jelenjenek meg ezeken az utcákon? - kérdezte.

Megjegyezte, hogy a hétfői gyilkosság kísértetiesen hasonlít a tavaly novemberi nagycsécsi kettős emberölésre, és a rendőri vezetés akkor azt ígérte, a rendőrség és a polgárőrség gyakrabban járőrözik majd a romák lakta utcákban. "Jó lenne, ha rendőrség nem az újságíróknak mutogatna járőröző rendőröket, hanem valóban ellátnák feladatukat" - fogalmazott Léderer András.

Ármós Sándor, Pest megye rendőrfőkapitánya kedden közölte, hogy a tatárszentgyörgyi kettős emberölés helyszínén történt rendőri intézkedéssel kapcsolatban vizsgálatot rendelt el.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére azt mondta: a vizsgálat célja, hogy kiderítse, a dabasi rendőrkapitányság helyszínre kiérkező munkatársai követtek-e el bármilyen mulasztást. A vizsgálatnak várhatóan péntekre lesz eredménye.

Hétfőn hajnalban egy apa és fia halt meg Tatárszentgyörgyön. A kisfiú nyáron lett volna 5 éves. Az első információk arról szóltak, hogy a családfő és gyermeke az otthonukban keletkezett tűz miatt, füstmérgezésben vesztette életét. Az anya és a két másik gyerek pedig súlyos sérülést szenvedett. Az elsődleges szakvélemények szerint elektromos zárlat okozta a tüzet. A helyszíni szemle során ugyan találtak lőszerhüvelyeket a ház udvarán, de a rendőrség eleinte azt közölte: semmi nem bizonyítja, hogy lövések dördültek volna el.

Bár roma vezetők rendőrségi információkra alapozva arról beszéltek, hogy agyonlőtték a kisfiút és az édesapját, a rendőrség ezt órákig nem erősítette meg. Szemtanúk beszámolója szerint az épületet felgyújtották, a kisfiút és 27 éves édesapját akkor érte a halálos lövés, amikor menekültek az égő házból. Az országos rendőrfőkapitány csak kora délután nyilatkozta azt, hogy nem tudja cáfolni, lövésnyomok találhatók a Tatárszentgyörgyön elhunytakon. Később 10 millió forintot tűzött ki a nyomravezetőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2009. február 24. 16:28
A tatárszentgyörgyi eset után észre kell már venni végre valamit, mert szinte kiüti a szemünket.

Mégpedig azt, hogy ezek bizony nem rasszista cselekmények. Ezek egy jól átgondolt és tudatos terv szerint elkövetett, provokációs célú terrortámadások cigány családok ellen.

Emlékezzünk vissza, a Horn-kormány idejének utolsó évében a robbantásos események szaporodtak el. Nem az "Aranykéz utca" féle bűnözői leszámolások tartoznak ebba a sorba. Hanem a parlament, fidesz székház, Torgyán villa stb.

A mostani provokatív terrortámadásoknak látni kell az érdekvonalát, és célját.
Egy ideje jól felismerhetően a "neoliberális" vonal verbálisan hergelte a cigányságot a magyarok ellen. Mivel ez nem vezetett eredményre, jönnek a fegyveres terrorcselekmények. Időben vegyük észre, hogy egy polgárháború kirobbantása, de legalább is súlyos zavargások kirobbantása a cél.

Ilyesmi bekövetkezése esetén jöhet a rendkívüli állapot, a választások elhalasztása, a hatalomban maradás.

A rendőrségünk meg csak csörgeti, csörgeti a bohócsipkáját.......!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását