2024. május 14. - Bonifác

Új technológia láttatja a vérsejtek születését

Új képalkotó eljárásuk segítségével figyelték meg német kutatók, amint egyetlen őssejtből vérsejtek alakulnak ki - olvasható a Nature tudományos magazin szerdán megjelent számában. A felfedezés egy nap lehetővé teheti, hogy a tudósok laboratóriumban állít
2009. február 12. csütörtök 13:50 - Hírextra
"Azt figyeljük, hogy fejlődése során valójában hol keletkezik a vér. A vérsejtek az embrionális fejlődés során születnek meg, és azt akartuk tudni, pontosan milyen típusú sejtekből jönnek" - magyarázta Schroeder.

A kutatók olyan technológiát fejlesztettek ki, amely több százezer sejt valós idejű nyomon követését tette lehetővé számukra egy héten át. Több ezer, vérereket kibélelő hámsejtet, úgynevezett endotél sejtet elkülönítve fedezték fel, hogy azok egy csoportja vérsejteket hozott létre.

"Fontos ismernünk a pontos sejttípust, amely létrehozza a vért. Ez előfeltétele annak, hogy laboratóriumi körülmények között vérsejteket termeltessünk embrionális őssejtekből" - mondta Schroeder.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását