2024. május 6. - Ivett, Frida

Minél hosszabb, annál jobb

Minden nő hosszú hajról álmodik, hiszen ez a nőiesség egyik szimbóluma, és mi nagyon is szeretnénk tetszeni a férfiaknak. Sokan nem tudják kivárni, hogy hajuk megnőjön, ezért nekik kedveznek ezek a hajhosszabbító módszerek, amikkel könnyen álomfrizurát ké
2009. február 7. szombat 09:28 - Kővári Adrienn
Ma már különböző technikák léteznek hajunk hosszabbítására, és dúsítására, mindenki megtalálhatja a magának legmegfelelőbb módszert. Ezekkel akár az alig vállunkig érő, kusza tincseket, derékig érő hajkoronává változtathatjuk szakemberek segítségével. A póthajak, tincsek eredetileg festetlenek, de extrém esetekben színes tincseket is illeszthetünk hajunkba.

Hajfelvarrás

Ez a legegészségesebb módja annak, hogy hosszabb hajkoronát növeszthessünk rövid idő alatt. A saját hajunk közé eredeti hajat varrnak be, láthatatlan öltésekkel, amit már előzőleg ráfűztek egy fonatra. A felvarrt haj alatt a saját hajunk idővel megerősödik, megdúsul. Gyorsabban fog nőni is, hiszen teljes védettséget élvez mindenféle káros hatás ellen.

Hőillesztés

A saját haj közé a póttincseket egy speciális hőre kötő, színre olvadó keratin lapocskákkal rögzítik, ami egy hajkímélő megoldás, mert nem tartalmaz vegyszert. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy ez az egyetlen megoldás, amit már 1-2 centis hajnál is lehet alkalmazni. Míg a hajfelvarrás kicsit ki szokott türemkedni, bár ez egyén függő, addig vele szemben a hő-illesztésekkel sokkal természetesebb hatást lehet elérni, ezért is ez az egyik legelterjedtebb eljárás.

Fejtetődúsítás

Ez egy olyan megoldás, amivel a fejünk tetején lehet dúsítani a hajunkat, vagy akár a frufrunkat is. Kétféle módszere létezik ennek a hajpótlásnak, az egyik az úgynevezett csatos fejtető. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy csatot, amelyre a vendéghaj rá van erősítve. Az embernek csak egyszer kell megvennie, természetesen a haj színe, és hosszúsága az tőlünk függ. Ez egy hajbarát megoldás, mert sokkal jobban szellőzik alatta a fejbőr, és a saját hajunkat is könnyebb tisztán tartani. A másik módszer a varrott fejtető. Ahogy a nevében is benne van, egy fejtetőt varrnak az ember fejére, de úgy, hogy egy plusz hajsorral rögzítik, így akkor sem látszik, ha például fúj a szél. Hátránya csak annyi van, hogy levenni nem lehet, s 1-2 havonta följebb kell varratni a hajtőhöz.

Csatos hajhosszabbítás

Ennél a megoldásnál a póthaj szintén levehető. Ha az ember nem akarja mindig viselni, akkor ezt a módszert neki találták ki. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a hajunk hátsó részéhez lehet hozzáilleszteni a póthajat egy speciális csattal. Megnyugodhatunk, mert ezt annyira stabilra tervezték, hogy nem tud kiesni a hajból.

Lézeres hajhosszabbítás

Ez egy nagyon modern technikai lehetőség, akár 8 tincset is felhelyeztethetünk egyszerre. Sokkal gyorsabban lehet elvégezni a hajpótlást, és praktikusabb a melírhatás elérésénél is. Ennek segítségével az extrémebb frizurákat is egyszerűbb elkészíteni, hiszen így könnyű különféle színű tincseket a hajba aggatni úgy, hogy az tartós is legyen.

Amiket még fontos tudni

A hajban a póttincsek akár 2-3 hónapig is bent maradhatnak. Ez igazából attól is függ, hogy milyen gyorsan nő az ember haja, mert, ha már lenőttek a tincsek, akkor nem árt, ha újra felvarratjuk őket. A hajfelvarrás 1-2 hónapig tart ki, de a lézeres hajhosszabbítás akár 4 hónapig is tartós lehet. Ha már nagyon lenőttek a vendéghajak, akkor vissza lehet őket varratni, nem kell feltétlenül új hajat berakatni.

A póthaj minősége is fontos, ezért kell eldönteni, hogy pontosan mit is szeretnénk. Ha csak egy alkalomra akarunk hajpótlást, akkor nyugodtan választhatunk ázsiai hajat, mert az sokkal olcsóbb, viszont hosszútávra csakis az európai az ajánlott, mivel annak a szerkezete egyezik meg a miénkkel.

A tincsek kivételét mindenképp csak szakember végezheti el, magunk neki ne álljunk, mivel egy speciális oldószer szükséges hozzá, így nem fog károsodni a hajunk.

A beillesztett tincsek nem igényelnek különösebben bánásmódot. Ugyanúgy lehet mosni őket, mint a saját hajunkat, nem igényelnek több hajmosást sem. Fésülni, festeni is szabad őket, és még sportolhatunk is velük. A szauna, és a szolárium is megengedett, csak annyiban van egy kicsi probléma, hogy felvarrásnál, azok a fonatok, amikre a póthajat varrják, egy picit nehezebben száradnak.

Mint mindennek, ennek is ára van. Az egészen olcsótól, a borsosan magas összegekig minden megtalálható. Érdemes keresgélni a különböző szalonok között, hogy megtalálhassuk a nekünk legkedvezőbb ajánlatokat. De, ha már egyszer hajhosszabbításra szántuk a hajunkat, akkor bátran merjünk egy kicsivel többet is kifizetni érte, mert annál nincs rondább, ha kilátszanak a csomók, vagy esetleg kihullik a póthaj. Annak is megvan ilyenkor a veszélye, hogy a saját hajunk, fejbőrünk is károsodhat, ha nem megfelelő szakember végezte el a munkát.

Tetszetős a hosszú haj, szerencsére ma már pár óra alatt meghosszabbíthatjuk kurta tincseinket. A különböző technikák lehetővé teszik, hogy a nekünk leginkább tetsző módszert válasszuk, hiszen olyan közkedvelt eljárások léteznek, mint a hajfelvarrás, a hőillesztéses hosszabbítás, vagy akár a lézeres. Csak ne sajnáljunk rá nagyobb összeget szánni ahhoz, hogy az elkészült hajkorona tényleg korona legyen, s ne egy madárfészek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását