2024. május 6. - Ivett, Frida

Az erős áll hűtlenségre utal

Amerikai és kanadai pszichológusok szerint az erős áll a női hűtlenségről árulkodhat. Az erősebb áll ugyanis a női szervezetben egyébként megtalálható férfi nemi hormon, a tesztoszteron magasabb szintjének "köszönhető".
2009. február 2. hétfő 18:00 - Hírextra
E hormon révén a nők sokkal határozottabbak, öntudatosabbak, azaz olyan jellemvonásokra tesznek szert, amelyek inkább a férfiak sajátjai

Négy amerikai és kanadai egyetem pszichológusai egy csoport fiatal nőt kérdeztek ki párkapcsolataikról, szexuális fantáziáikról, majd fényképeiket férfiakkal értékeltették, akiknek meg kellett határozniuk, hogy ez vagy az az arc mennyire vonzó számukra, mennyire tudják elképzelni őket életük párjának - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

Mint kiderült, az erős állal rendelkező hölgyek szexuálisan sokkal aktívabbak, mint lágyabb arcvonásokkal megáldott társnőik, ugyanakkor kevésbé vonzóak a férfiak számára. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a férfiak a felszarvazottságtól való félelmükben ódzkodnak tartós kapcsolatot kialakítani a maszkulin arcvonásokkal rendelkező nőkkel.

A tudósok szerint, akik kutatásaikról a Personality And Individual Differences című folyóiratban számoltak be, a vizsgálat arra világított rá, hogy a férfiak puszta ránézéssel, csupán az arcvonások alapján döntik el, hogy az adott nő hosszú távra is megfelel-e számukra mint vonzó és hűséges társ.

"Nehéz elrejteni az olyan fizikai adottságokat, mint amilyenek a részben a tesztoszteron által befolyásolt arcvonások. Utóbbiak összefüggést mutatnak az egyén hormonszintje révén meghatározott szexuális aktivitásával" - hangsúlyozta a vizsgálattal kapcsolatban az egyik résztvevő, Lorne Campbell, a Western Ontario Egyetem pszichológusa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását