2024. május 2. - Zsigmond

Talmácsi egyre jobban nyomja

A harmadik legjobb időt érte el a valenciai tesztelés első napján Talmácsi Gábor, aki idén már a 250 kcm-es géposztályban versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.
2009. február 1. vasárnap 08:19 - Hírextra
A csapattól származó információ alapján eredményesen zárult a szombati gyakorlás a 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok, tavaly vb-bronzérmes motoros számára. A vizes pályára kitalált beállítás bevált, Talmácsi mindaddig az élen tudott maradni, amíg esett az eső. Alvaro Bautista és Hector Faubel csak a tesztelés végére előzték meg őt, amikor már kezdett felszáradni a pálya.

A nap folyamán elsősorban a kipörgésgátlót próbálgatta a csapat. Talmácsi délelőtt egyszer elcsúszott, de nem sérült meg, és folytatni tudta a gyakorlást.

"Az időjárás miatt eleinte hiányzott a motiváció, senkinek sem volt kedve igazán motorra ülni, ráadásul nagyon hideg is volt, aztán a rossz érzés pár kör után elmúlt. Sokat próbálgattuk a motort, és megtaláltuk a vizesblokknál is, hogy milyen a megfelelő beállítás - értékelt Talmácsi. - Végül is szerencse, hogy ezeket a beállításokat is ki tudtuk próbálni, hiszen ilyen időjárás a verseny során bárhol előfordulhat, így már erre is fel leszek készülve. Összességében mindenképpen pozitív napot zártunk. Érzem magamban, hogy ennél még gyorsabban is tudnék menni, de az energiákat a versenyre tartogatom."

A szombati eredmények:
1. Alvaro Bautista 1:48:269 perc (21 kör)
2. Hector Faubel 1:49:624 (16 kör)
3. Talmácsi Gábor 1:49:788 (42 kör)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását