2024. május 13. - Szervác, Imola

Zsírleszívásba halt bele egy nő?

A kismartoni (eisenstadti) ügyészség nyomozást rendelt el egy 57 éves korában meghalt burgenlandi nő ügyében, akin nem sokkal halála előtt plasztikai műtétet hajtottak végre Sopronban. Az operáló soproni főorvos szerint ő nem követett el műhibát - írta pé
2009. január 30. péntek 09:15 - Hírextra
A Győr megyei újság egy osztrák napilap beszámolójára hivatkozva közölte: az asszony január 12-én bekövetkezett halála az első feltevések alapján összefüggésbe hozható egy soproni plasztikai műtéttel, amelynek során zsírréteget távolítottak el a nő hasáról. Vélhetően az operációból visszamaradt egyik seb nem záródott be teljesen. A kezelőorvos gyógyszert írt fel az asszonynak, de a nő állapota egyre csak romlott, január 12-én kihívták hozzá az ügyeletes orvost, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A törvényszéki orvosi vizsgálat a következő két hétben készül el. Közben már folyik a kismartoni ügyészség által megindított nyomozás ismeretlen tettes ellen.

A műtétet elvégző soproni főorvos a Kisalföldnek elmondta: egy privát klinika szervezésében hajtották végre január 8-án a beavatkozást, amely egy Ausztriában korábban végzett hasplasztika korrekciója volt. Semmiféle komplikáció nem lépett fel, így a nőt harmadnap hazaengedték. Január 12-én az asszony visszament Sopronba kontrollra, mert nem érezte jól magát. A seb jobb oldalán bőrpírt, a sebnél pedig folyadékot észlelt a főorvos. A sebet kinyitotta, kiöblítette és bekötötte. A főorvos azt mondta, az ilyen beavatkozást követően váladékozás gyakran előfordul, de ebből eredő halállal még nem találkozott.

Úgy nyilatkozott: a szakma előírásai szerint végezte a műtétet, műhibát nem követett el. Az osztrák hatóságok egyelőre nem keresték meg - tette hozzá a plasztikai sebész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását