2024. május 6. - Ivett, Frida

Demszky nem fog szobrot avatni

Demszky Gábor az elmúlt 18 évhez hasonlóan idén is Budapesten lesz március 15-én és a szokásoknak megfelelően ünnepi beszédet mond, ezért a főpolgármester aznap nem avatja fel Petőfi Sándor szobrát Kijevben - tájékoztatta a főpolgármesteri hivatal sajtóir
2009. január 30. péntek 14:45 - Hírextra
Mindezt annak kapcsán közölték, hogy a Kijevi Rádió arról adott hírt csütörtökön: Petőfi Sándornak állítanak szobrot az ukrán fővárosban március 15-én, a magyar költő emlékművét a tervek szerint közösen avatja fel Kijev első embere és Budapest főpolgármestere.

"A főpolgármester tervezi, hogy Kijevbe utazzon és kijevi kollégájával közösen avassa fel Petőfi Sándor szobrát, de egyelőre nem dőlt el, hogy mikor lenne az ünnepélyes avatás. Elképzelhető, hogy még a ,48-as szabadságharc évfordulója előtt" - olvasható a közleményben.

A Kijevi Rádió jelentése szerint a már elkészült szobrot február végén szállítják Kijevbe Ukrajna budapesti nagykövetének a közreműködésével. A Vorovszkij utcában felállítandó emlékmű talapzatával és környezetének kialakításával a kijeviek a tervek szerint március 5-ig készülnek el, a munkálatokra százezer hrivnyát (mintegy 2,8 millió forintot) fordítanak az ukrán főváros költségvetéséből. Petőfi Sándor kijevi szobrának a felállításáról 2007. december 3-án állapodott meg Demszky Gábor budapesti főpolgármester és Leonyid Csernoveckij, az ukrán főváros polgármestere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását