2024. május 2. - Zsigmond

Tisztújított a színház

Újraválasztotta eddigi vezetőit a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete: a testület elnöke ismét Halasi Imre, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója lett, rajta kívül az elnökség tagja maradt Tasnádi Csaba, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és Harsá
2009. január 27. kedd 12:07 - Hírextra
Mint Harsányi Sulyom László, a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója az MTI-nek kedden elmondta, az egyesület évente választ elnökséget, mert a vidéki teátrumok élén nem ritkák a személyi változások, a szervezetnek pedig csak hivatalban lévő igazgató lehet tagja. "Akit valamelyik vidéki színház élére választanak, az automatikusan egyesületi tag lesz, hacsak ő maga máshogy nem gondolja" - tette hozzá.

Beszámolója szerint a hétfői budapesti tisztújításon tizenkilenc vidéki teátrum igazgatója vett részt, a gyűlésre csak Schwajda György, a kaposvári Csiky Gergely Színház és Bujtor István, a veszprémi Petőfi Színház vezetője nem ment el.

A háromtagú elnökségbe tízen kaptak jelölést, többek között például Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház, Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház vagy Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

"Végül szoros szavazással az eddigi tagok maradtak az elnökségben: Halasi Imre, a Miskolci Nemzeti Színház és Tasnádi Csaba, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vezetője, valamint jómagam" - közölte az újraválasztott Harsányi Sulyom László. Beszámolója szerint az elnökség ismét Halasi Imrét választotta elnökének.

Mint Harsányi Sulyom László megjegyezte, a tisztújítás után a vidéki színházak vezetői az előadóművészeti törvény munkaügyi alkalmazásáról beszélgettek a jogszabály egyik megfogalmazójával, Gyimesi Lászlóval, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szövetségének főtitkárával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását