2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Csalás a választáson?

Egy, a fóti időközi polgármester-választás során megjelent álinterjú miatt tesz büntetőfeljelentést a KDNP - közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Rubovszky György.
2009. január 26. hétfő 13:17 - Hírextra
A párt frakcióvezető-helyettesének ismertetése szerint 2008 decemberében egy helyi lapban interjút közöltek Mádly Zsolttal, a kereszténydemokraták és a Fidesz polgármester-jelöltjével. Ezt az interjút később szórólapon is megjelentették. A múlt hét pénteken viszont egy Fóti Hírlap című kiadványban úgy közölték le az interjút, hogy a kérdések megegyeztek a korábbiakkal, de a válaszok egészen mások voltak.

A frakcióvezető-helyettes szerint az összeollózott, "nyilvánvalóan csalás útján" készített újsággal valakiknek az lehetett a célja, hogy negatív irányba befolyásolja a polgármester-jelölttel szemben a választókat. Rubovszky György bejelentette, hogy az ügyben elkészítették a feljelentést, amit kedden eljuttat az illetékes Dunakeszi városi rendőrkapitányságra.

A választást egyébként megnyerő Mádly Zsolt a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy 1990 óta egyetlen polgármester-jelölt sem ért el a településen olyan jó eredményt mint ő, miután 3.254 igen szavazatot kapott.

Hangsúlyozta, hogy részükről tiszta volt a kampány, míg ellenfelei "le román sekusozták" annak ellenére, hogy minisztériumi alkalmazott, és három nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett.
A frissen megválasztott polgármester jövendő lépéseit - kérdésre válaszolva - úgy jellemezte, hogy a település önkormányzatának másfél éve nem volt vezetője. Ez idő alatt állítása szerint a helyettesítési sorrendet be nem tartó szocialista alpolgármester, Fábry Béla "bitorolta a hatalmat". Hozzátette: az alpolgármester döntéseit felül fogja vizsgálni, mert véleménye szerint ezekkel kapcsolatban felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja is.

Fóton azért kellett időközi választást kiírni, mert az előző polgármestert még tavaly a bíróság felmentette tisztségéből. A vasárnapi megméretésen hárman indultak, és a szavazásra jogosult lakosok 34,4 százaléka ment el voksolni. Összesen 3.254-en voksoltak Mádly Zsoltra, a második helyezett, az MSZP jelöltje 1.654, a független jelölt pedig 182 szavazatot kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását