2024. június 16. - Jusztin

Brávó, Gurics György

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) érdemrendjének arany fokozatát vette át nyolcvanadik születésnapja alkalmából Gurics György hétfő délután a Magyar Sport Házában.
2009. január 26. hétfő 18:15 - Hírextra
Hegedüs Csaba, a FILA elnökségének tagja, a magyar szövetség elnöke adta át a kitüntetést, és olvasta fel Raphae:l Martinettinek, a FILA elnökének Gurics munkásságát méltató üzenetét, melyben az egyetemes birkózás egyik kiemelkedő egyéniségének nevezte a szakembert.

A versenyzőként világbajnok és olimpiai bronzérmes Gurics a magyar válogatott élén eltöltött 14 esztendeje alatt 21 (5-5 olimpiai és világ-, valamint 11 Európa-bajnoki) aranyérem megszerzésével büszkélkedhet. Mintegy negyven egykori tanítvány és munkatárs vett részt a magyar szövetség által rendezett ünnepségen. Guricsot az a Hegedüs Csaba méltatta tanítványi tisztelettel, aki maga is négy aranyat köszönhet az egykori mesternek, és aki 1978 végén váltotta őt a válogatott élén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását