2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ritter és Aubéli már nem készül a kerettel

Ezen a héten megkezdték a közös munkát a szabadfogású birkózó-válogatottnál számításba vett versenyzők Gulyás István szakágvezető irányításával, illetve a két visszavonuló klasszis, Ritter Árpád és Aubéli Ottó segítségével.
2008. október 16. csütörtök 14:34 - Hírextra
"Nem akartam, hogy a nulláról kezdjünk januárban, ezért októberben, novemberben és decemberben is egy-egy hetet együtt edzünk Budapesten - mondta az MTI-nek Gulyás István. - Most még Ritter Árpi és Aubéli Ottó is itt van velünk, a Bundesligában vannak még meccseik."
A szakembernek az elmúlt időszak két legeredményesebb szabadfogásújára nem számíthat a jövőben, ennek ellenére úgy látja, az utóbbi időszakban a válogatottban stabil helyet kiharcoló Hatos Gábor, Wöller Gergő és Kis Gergő, illetve a melléjük érkező fiatalok képesek lesznek eredményesen szerepelni a jövőben.

"Hatos és Wöller is szerzett már érmet korábban világversenyen, Kis pedig az olimpián jól birkózott. Tőlük mindenképpen azt várom, hogy a következő években stabilan hozzák az érmes, pontszerző helyezéseket - elemezte csapatát a szakember. - A fiataloknak, például az olimpián Hatos helyére beugrott Veréb Istvánnak vagy Tőzsér Sándornak még kell idő, de velük sem lesz gond. Egyetlen igazi lyukas kategória a nehézsúly, ahol nincs Ottó után egyelőre senki."
Nagy merítési lehetősége nincs a kapitánynak, ám mint jelezte, szinte minden súlycsoportban van egy-két tehetség, akivel számolni lehet.

Az olimpiai szereplést Gulyás István annak ellenére is pozitívan értékelte, hogy balszerencsésen alakult a viadal."Az összkép pozitív, nagyjából a jelenlegi helyünknek megfelelően szerepeltünk. Kis Gergő jól birkózott, még ha a vesztes meccse hagyott is némi hiányérzetet bennem, hiszen néhány másodperc kellett volna győzeleméhez. Ottó pedig nagyon szerencsétlen ágra került, de kihozta magából, ami benne volt.

A mezőnyt nézve sokkal előrébb is végezhetett volna, de a nyolc között Musulbes, a sydneyi bajnok várt, aki jobb nála. Az pedig külön pech, hogy erre az ágra került Tajmazov az athéni bajnok, aki Pekingben is nyert - emlékezett Gulyás. - Hatos Gabi esete ugyanakkor kifejezetten fájt, hiszen nem versenyezhetett, ráadásul azon az ágon, amelyre Veréb István került, jó esélyei lettek volna."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását