2024. június 14. - Vazul

Kitüntették az életmentő buszsofőrt

Kitüntették Somlyai Zoltánt, a BKV buszsofőrjét, aki még a múlt év végén megmentette egy fuldokló kislány életét; a kitüntetéssel járó egyszeri pénzjutalmat Kocsis István, a cég vezérigazgatója adta át kedden Budapesten.
2009. január 20. kedd 14:25 - Hírextra
A vezérigazgató megköszönte a buszsofőr lélekjelenlétét és bátorságát, majd 50 ezer forint pénzjutalmat adott át neki egy gyermekrajzzal együtt, amelyet a megmentett kislány testvére készített.
Somlyai Zoltán, a 33-as busz 51 éves vezetője tavaly december 21-én, aranyvasárnap mentette meg egy fuldokló kislány életet.

A buszsofőr beszámolója szerint, amikor látta, hogy egy kislány fuldoklik apja karjaiban a Savoyai Jenő téri megállóban, azonnal a segítségére sietett és egy úgynevezett Heimlich-féle fogást alkalmazva sikerült megmentenie a gyermeket.

A kislányt a hátával magához szorította, mellkasa alatt megnyomta, és a harmadik nyomás után kipattant a gyerek szájából a félrenyelt cukor - részletezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását