2024. május 6. - Ivett, Frida

Hihetetlen - befalaztak egy nagy értékű képet

Befalazták Csohány Kálmán kétszeres Munkácsy-díjas grafikus, festőművész kerámiaképét Ajkán a városi művelődési központban; a rendőrség kulturális javak megrongálásának gyanúja miatt indított nyomozást - tájékoztatta Stolár Mihály, a rendőrségen feljelent
2009. január 20. kedd 21:03 - Hírextra
A Fidesz-vezető elmondta: az ajkai rendőrségen a kép eltűnése miatt tett feljelentést, mivel a művelődési központ színházterme előtti folyosón már nem látható a kerámiakép. Közlése szerint a kompozíció 1967 óta a művelődési ház büszkesége volt, s eltűnéséről érdeklődött a városi építési iroda vezetőjénél - a ház felújítás alatt áll -, a művész özvegyénél és a Képzőművészeti Lektorátusnál is, ám az alkotás hollétéről érdemi információt nem kapott.

Kedden egész nap nem sikerült elérnünk Ajka vezetőit, visszahívást sem kaptunk a polgármester titkárságán hagyott üzeneteinkre. A megyei napilap, a Napló kieddi számában azonban azt nyilatkozta Horváth József, a város szocialista alpolgármestere, hogy a művelődési ház felújítása során a kerámiakép elé egy gipszkarton falat húztak. A városvezető szerint a műalkotás az elmúlt évtizedekben "meglehetősen leromlott és stílusában sem illeszkedik a modern épületbelsőhöz".
Elmondta: minderről szakértőkkel egyeztettek és a városszépítő tervtanács is jóváhagyta a kép "elfalazását". Az alpolgármester utalt arra is, hogy nem tervezik a Csohány-alkotás áthelyezését, s más módon való láthatóvá tételét sem.

Váradi Piroska, a Veszprém Megye Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta kedden az MTI-t, hogy az ajkai rendőrkapitányság kulturális javak megrongálásának gyanúja miatt folytat nyomozást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását