2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Filharmonikusaink Bécsben

Nagy tetszést kiváltó koncertet adott vasárnap délután a bécsi Musikverein (Zenebarátok Társasága) székházában a magyar Nemzeti Filharmanikus Zenekar Kocsis Zoltán vezényletével és közreműködésével.
2009. január 18. vasárnap 21:45 - Hírextra
A terrakotta szobrokkal és korlátokkal díszített épület mintegy kétezer néző befogadására alkalmas, páratlan akusztikai adottsággal büszkélkedő Nagytermében megtartott előadás műsorán Liszt-, Bartók- és Kodály-művek szerepeltek.

A Musikverein ad otthont a Bécsi Filharmonikusoknak, és onnan közvetítik a világszerte látható és hallható újévi koncerteket is.

Hétfő este a zenekar a Szomszédok vendégségben rendezvénysorozat keretében a Sankt Pölten-i Fesztiválház nagytermében lép fel, ugyancsak Liszt-, Bartók- és Kodály-darabokkal.

Kocsis Zoltán 1997 őszétől vette át az együttes - akkor még Magyar Állami Hangversenyzenekar - irányítását. Művészi koncepciójának megfelelően azóta szélesedett a zenekar repertoárja, irányítása alatt több mű magyarországi ősbemutatójára is sor került.

A társulat az elmúlt években Európa számos országában, Japánban és az Egyesült Államokban tett széles körű szakmai és közönségsikert arató körutat. Kocsis Zoltán nemcsak karmesterként, hanem szólistaként is részt vett az előadásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását