2024. május 2. - Zsigmond

Fásítanak Kínában

A kínai erdőtelepítési programban is sikeresnek számít az olimpia éve, ugyanis 2008-ban összesen 4,77 millió hektárnyi területet fásítottak, és ez több mint 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.
2009. január 10. szombat 17:21 - Hírextra
Huj Liang-jü (Hui Liangyu) kínai miniszterelnök-helyettes a központi erdészeti hatóságok év eleji munkaértekezletén ismételten felhívta a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a lakosságot és az illetékes hatóságokat pedig az erdőtelepítés folytatására szólította.

Ennek jegyében Kínában az idén 5,48 millió hektárnyi területen folytatódik az erdőtelepítés, az önkéntesek pedig 2,5 milliárd facsemetét fognak ültetni.

Csia Cse-pang (Jia Zhibang), a kínai Állami Erdészeti Hivatal vezetője kijelentette, hogy az elmúlt évben fokozták az erdők ökológiai rendszerének kiépítését, és javult az erdei erőforrások védelme is.
Az erdészeti szektor teljesítménye pedig elérte a 194 milliárd dollárt, ami éves szinten több mint 6 százalékos növekedést jelent.

A tisztségviselő szerint az erdészeti szektorban is újabb munkahelyeket kívánnak létrehozni, miközben növelni szeretnék az erdészek jövedelmét.

A kínai parlament, azaz a Nemzeti Népi Kongresszus 1981-ben jóváhagyott határozata szerint minden 11 évnél idősebb kínai állampolgár évente köteles fát ültetni. A fásítási program kiterjesztésével pedig azt szeretnék elérni, hogy az ázsiai országban a zöld területek aránya 2010-re elérje a 20 százalékot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását