2024. május 5. - Györgyi

A tudomány ránt ki a válságból?

A Magyar Tudományos Akadémia a kutatás-fejlesztésben megteremti azokat a lehetőségeket, hogy az elkövetkező években elindulhasson az a fejlődés, ami 2009 elején megtorpanni látszik - mondta Pálinkás József, az MTA elnöke pénteken Debrecenben.
2009. január 9. péntek 14:50 - Hírextra
A Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumának (DEAMTC) évnyitó fogadásán az Akadémia elnöke arról beszélt, hogy 2009 "nem tűnik a nagy vállalati fejlődés, a nagy gazdasági fejlődés évének". A tudománynak a gazdasági visszaesést kell mérsékelni annak érdekében, hogy a remélt fejlődés mielőbb megindulasson.

Olyan fejlődési pályára kell állítani Magyarországot, amely azt a reményt adja, hogy 2010-ben elindulhat a magyar családok, a gazdaság, az egyetemek, az Akadémia fejlődése - mondta Pálinkás József.

"Magyarország nagyvállalatai számítanak arra a munkára, ami a Debreceni Egyetemen folyik" - mondta az Akadémia elnöke. Szerinte a Debreceni Egyetem jelentős mértékben hozzá tud járulni tudományos munkájával ahhoz, hogy a magyarországi vállalkozások versenyképesek legyenek, azzá váljanak, illetve azok maradjanak.

Nagy János professzor, a DEAMTC elnöke egyebek között megemlítette, hogy centrumuk az innovációs láncban, a kutatás-fejlesztésben, illetve a szakképzésben 156 céggel működik együtt.
Nagy János elmondta azt is, hogy tavaly 900 millió forint pályázati forrást nyertek el fejlesztésekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását