2024. május 5. - Györgyi

Kirúgták az elszundító tisztségviselőket

Hat tisztségviselőt kirúgott a helyi kormányzat a dél-kínai Hunan tartományban, mert elszundítottak egy értekezleten és az ezt bizonyító fényképek az interneten is megjelentek.
2008. december 26. péntek 20:47 - Hírextra
Az elbocsátottak között vállalati vezetők és a kommunista párt helyi funkcionáriusai voltak, akik a kínai gazdasági reformok 30. évfordulója alkalmából rendezett gyűlésen vettek részt.

A helyi kormányzat a büntetést azzal magyarázta, hogy csak így lehet a fegyelmet fenntartani és a társadalomra gyakorolt negatív hatást jóvátenni.

A Pejcsing Pao (Beijing Bao) című kínai napilapban megjelent beszámolóból nem derül ki, hogy a tisztségviselőkről készült fotók miként kerültek fel a világhálóra. Az internetes blogbejegyzésekben viszont sokak vélik úgy, hogy túl szigorú volt a büntetés, mert nem a tisztségviselők tehetnek arról, ha ennyire unalmas egy találkozó.

"Az ehhez hasonló gyűlések 99 százalékán csak üres szavak és sablonos szövegek hangzanak el" - írta az egyik blogger a tianya.com közösségi portálon. "Azt kellene felelősségre vonni, akinek a beszédén aludni lehet" - tette hozzá egy másik fórumozó.

Kínában a kormányzati gyűléseken gyakran hangzanak el terjengős beszédek, jóllehet a magas rangú tisztségviselők a tömör és lényegre törő felszólalásokat szorgalmazzák.

A most kirúgottak sem az elsők azok között, akiket a kamerák rögzítette illetlen viselkedésük miatt fosztottak meg állásuktól. Egy sencseni (Shenzhen) hivatalnokot novemberben azért tették lapátra, mert az interneten olyan videók és fényképek jelentek meg róla, amelyeken ittas állapotban volt látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását