2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gyilkossággal vádolják az ökölvívó vezért

A vádlott, a sértettek és tanúk meghallgatásával kezdődött szerdán a Tolna Megyei Ökölvívó Szövetség elnökének pere. A férfit azzal vádolja az ügyészség, hogy ez év nyarán Dombóváron életveszélyesen megsebesítette feleségét és annak volt főnökét.
2008. december 17. szerda 16:40 - Hírextra
A vád szerint az 56 éves férfi június 2-án délután a Nyerges-tónál késsel rátámadt az ott tartózkodó feleségére és a vele lévő férfira. A nőt hastájékon, a férfit karján sebesítette meg, az ügyészség szerint mindketten közvetlen életveszélyben voltak. Az elkövető tette után közvetlenül jelentkezett a dombóvári rendőrségen; a mentőket az asszony értesítette.

A szerdai tárgyaláson a vádlott úgy nyilatkozott, hogy a tényállást elismeri, szerinte azonban nem emberölési kísérletet, hanem súlyos testi sértést követett el. Nem csak ő, hanem a felesége is azt mondta: nem emlékeznek arra, hogy a férj késsel támadt volna. A férj úgy idézte fel az esetet, hogy az autó indítókulcsa volt a kezében. A másik sértett - akivel a nő baráti kapcsolatot ápolt - ugyanakkor határozottan állította, hogy egy körülbelül 15 centiméteres késsel szúrta meg a bal könyökénél; a sérülés következtében artériás vérzése volt.

Az ügyész kérdésére az asszony megerősítette korábbi vallomását, miszerint nem szeretné, ha férjét megbüntetnék tette miatt.A vádlott Tolna megyében ismert vállalkozó, a Tolna Megyei Ökölvívó Szövetség és a Dombóvári Boksz Klub elnöke. A bíróság előtt azt mondta: bokszolóként korábban egy kiütés után érezte magát úgy, mint a bűncselekmény elkövetése idején. Úgy fogalmazott: "Mindig elítéltem az erőszakot, még imádkoztam is értük."

A férfi előzetes letartóztatását a bíróság védői indítványra házi őrizetté változtatta; az ügyész fellebbezése nyomán azonban erről a Pécsi Ítélőtábla dönt majd. A per a következő tárgyalási napon további tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Sumicz Árpád, a megyei ökölvívó szövetség titkára az MTI érdeklődésére elmondta: a per lezárultáig nem választanak új elnököt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását