2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sokan voltak, kevesen vittek

Bár sokan eljöttek, de kevesen és visszafogottan vásároltak az Arte Galéria szombat délutáni grafikai árverésén. Pedig a 155 tételnyi, eredeti és sokszorosított mű között igen szép darabok is voltak a 20. század elejének, közepének jeles mestereitől, a 60
2008. december 14. vasárnap 09:19 - Hírextra
A kínálat java része néhány ezer vagy tízezer forintról indult, és nem is emelkedett sokkal magasabbra. A néhány kiemelkedő, magasabbra árazott tétel - egy pompás Czóbel Béla-szénrajz, Klie Zoltán temperája - pedig nem kelt el.

A legmagasabb összeget, 80 ezer forintot, egy csendéletért, Dési Huber István színes ceruzarajzáért adták. A mester Kubikusok rézkarcát 16 ezer forintért vitték el.

Kondor Béla szignált Díszletek című rézkarca 75 ezer forinton talált gazdát. Kondor tízlapos Corvina mappája 8,4 ezer forintra duplázott. Fehér László szignált, tízdarabos komputerprintjének kilencedik példányáért megadták a 65 ezer forintot. Ugyanennyiért vitték el Perlrott Csaba Vilmos akt tusrajzát, amelyen olvashatók a szerző Dési Hubernénak szóló ajánló sorai.

Szörnyek, fantasztikus lények népesítik be Kovács Tamás nagyméretű lapját. A szignált rézmetszetért 14 ezer forintról 55 ezerig versenyeztek. A 19. század végén és a 20. század első felében népszerű illusztrátor, karikatúrarajzoló Mühlbeck Károly hangulatos akvarellje ugyancsak 55 ezer forinton landolt. Egy korai, 1955-ös Gross Arnold színes rézkarc elérte az 50 ezer forintot. Egy érzékeny szép Aba Novák Vilmos tusrajz kikiáltási áron, 48 ezer forintért kelt el.

Istókovits Kálmán, akinek festészetét most fedezi fel újra a gyűjtői társadalom, két női akttal volt képviselve, ezeket 15, illetve 18 ezer forintért szerezte meg a jó szemű gyűjtő.

Meglepően nagy volt a keletje a képzőművészeti katalógusokat tartalmazó csomagoknak. Egy-egy dobozban 30-50 katalógust kínáltak, az elmúlt félszáz esztendőből (4 ezer forintért), de volt egy, amelyik háború előtti darabokat tartalmazott, ez 8 ezer forintról indult. Ez utóbbiért 80 ezer forintig tartott a licit, míg a többiért 7 és fél, és 22 ezer forint közötti árat fizettek.

Ugyancsak felment az áruk a művészalbumoknak. Két Batthyány Gyula-mappa 26, illetve 30 ezer forinton kelt el, Derkovits Gyula 1514 című fametszetes albuma 15 ezer, Perei Zoltán Don Quijote rézkarc mappája 24 ezer forintért lett új tulajdonosáé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását