2024. május 5. - Györgyi

Megjött a télapó

"Sziasztok!" - köszöntötte a gyerekeket a nagyszakállú, finn Mikulás, Joulupukki a Ferihegyi repülőtér betonján pénteken. A Malév helsinki járata némi késéssel érkezett meg Ferihegyre, ahol már nagyon várták őt a Fővárosi Gyermekvédelmi Szolgálat által go
2008. december 5. péntek 13:46 - Hírextra
A Mikulás tíznapos magyarországi programja igen zsúfolt, ő nyitja meg a majd a Kossuth téri Adventi Mesevárost is és vidékre is ellátogat.

A gyerekek türelmesen várták a Mikulást, és ahogy megjelent a repülőgép ajtajában, verssel és dallal köszöntötték. A Rovaniemi városából érkező nagyszakállú Joulupukki ezután ajándékokkal és uzsonnával kedveskedett az Airport Hotelben a gyerekeknek. A világ leghíresebb, legigazibb Mikulását Janina Vilén, a finn nagykövet felesége, valamint a Finnagora, azaz a finn kulturális és tudományos központ munkatársai is köszöntötték.

A Mikulás mellett a gép ajtajában rögtön megjelent Sami Garam, a híres magyar származású finn séf is, aki Joulupukki ittléte alatt készíti majd el a Mikulás budapesti rezidenciájául szolgáló Le Meridien szállodában szervezett vasárnapi finn villásreggeliket. Sami Garam már sokadszor jár Magyarországon, ő is magyarul köszöntötte a budapestieket.

Az Airport Hotel után - rendőri felvezetéssel - érkezett meg Joulupukki a Le Meridien szállodába, ahol a Tűzoltó utcai gyermekklinika néhány kis betegét köszöntötte és ajándékokat nyújtott át nekik.
Tíznapos útja során a finnországi Mikulás sorra látogat több karitatív rendezvényt, egyebek között a Piros Orr Alapítvány bohócdoktoraival látogatja meg a kórházakban fekvő beteg gyermekeket.

Megnyitja az Adventi Mesevárost a Kossuth téren - kollégájával, a magyar Mikulással - és felbukkan a Tél ünnepén, a Papp László Budapest Sportarénánál szervezett kézműves vásáron és szórakoztató ünnepségsorozaton.

A Mikulással találkozhatnak a miskolci, veszprémi, ajkai és nyíregyházi gyerekek is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását